Vancouver Convention Centre

The Vancouver Convention centre expansion was a 1.1 million-ft2 (100,000 m2) project that achieved Leadership in Energy and Environmental Design (leed®) Platinum certification. As the broadcast centre for the 2010 Olympic and Paralympic Winter Games, it was a showcase for the products and manufacturing capabilities of the British Columbia forest sector. The architectural concept creates a fully linked expansion immediately to the west of the original convention centre at CanadaPlace and takes maximum advantage of its proximity to the central business and hotel district and of the site's topographic slope. The facility has a direct connection to Harbour Green Park and a visual connection with full-height glazed walls on three sides to the sweeping water and mountain views that extend from Stanley Park in the west to Canada Place in the east.