Tall Tree Integrated Health Centre

The Tall Tree Integrated Health Centre, which houses a physiotherapy clinic and ceramics studio, is the newest addition to Mattick’s Farm, a small-scale commercial centre with a focus on local produce, crafts and services. It reinforces the built fabric and social character of the community, while at the same time exploring a new and more intimate relationship between users of the building and the natural environment in which it is set.

Wood Use

The extensive use of wood throughout the building, as both a structural and finish material, is central to its design. Both the roof and shear walls are constructed from cross-laminated timber panels, made up of multiple layers of locally harvested wood manufactured in British Columbia.

Download the pdf to learn more about the project.