New Case Study: Mountain Equipment Co-op Head Office

April 27, 2015

Planning for a new MEC head office began in 2008 when itbecame clear that the company was outgrowing itsexisting premises. In January 2012, the City of Vancouverapproved a rezoning proposal for the construction of anew 10,400m2(112,000 sq ft) LEED-certified head officefacility in the False Creek Flats area southeast of the citycentre.

The buildingcontinues MEC۪s commitment to a broad approach to sustainability, incorporating a number of environmentally-responsible, resource-conserving and socially-enlightened strategies, including the use of natural building materials. We realized that wood could give the space the atmosphere the client wanted; at the same time being the most environmentally responsible choice. Hugh Cochlin, Principal - Proscenium Architecture + Interiors Inc.

To read the full MEC case study, developed by WoodWORKS! B.C., click here.