Westview Elementary School

This project was initiated when a seismic assessment of the original school determined that upgrading the existing structure to current code requirements would be uneconomical. Committing to the design and construction of a replacement school on a new site, the Ministry of Education recognized the new school design and location presented an opportunity to enhance the educational program and provide increased benefit to the entire community. 

Wood Use

The choice of wood for prominent elements of the structure and finishes met the project objectives for economy, durability and the greatest possible involvement of the local workforce. The primary structure is an exposed Douglas fir glue laminated timber post and beam frame that serves to accentuate the tapering geometry of the radial plan, particularly evident in the library and student commons.

Download the pdf to learn more about the project.